Obiady

Jadłospis na bieżący tydzień

19 - 23 października 2020r.

Poniedziałek

ZUPA POMIDOROWA JARSKA ZABIELANA, Z MAKARONEM (seler, pietruszka, marchew, konc. pomid., makaron z m. durum) 300 ml (GLU, MLE, SEL)

PIEROGI LENIWE (twaróg półtłusty, mąka pszenna, ziemniaki, cukier, olej rzepakowy, skrobia ziemn., sól) 250 g (GLU, JAJ, MLE) JOGURT NATURALNY (mleko, kultury bakterii) 50 g (MLE)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Wtorek

ZUPA KRUPNIK JARSKI (kasza jęczmienna, ziemniaki, seler, pietruszka, marchew) 300 ml (GLU, SEL)

SZYNKA PIECZONA (schab, olej, liść laurowy, pieprz, sól) 100 g SOS MUSZTARDOWY (musztarda, mąka pszenna, olej) 50 g (GLU, GOR) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g

KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA (kapusta czerwona, olej, mąka pszenna) 100 g (GLU)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Środa

ZUPA ZIEMNIACZANA JARSKA ZABIELANA (ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna, śmiet. 36%) 300 g (GLU, MLE, SEL)

KURCZAK CURRY (pierś z kurczaka, mąka pszenna,seler, pietruszka, cebula, śmiet. 36%, curry) 150 g (GLU, MLE, SEL) RYŻ ugotowany 200 g

FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Czwartek

ZUPA GROCHOWA JARSKA (groch, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka) 300 ml (SEL)

GULASZ WIEPRZOWY W SOSIE PIECZENIOWYM (łopatka wieprzowa, mąka pszenna) 150 g (GLU) KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLU)

SURÓWKA: OGÓREK KISZONY KROJONY Z CEBULĄ 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Piątek

ZUPA KOPERKOWA JARSKA, ZABIELANA (seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, koper, mąka pszenna, mleko2%) 300 ml (GLU, MLE, SEL)

PALUSZKI RYBNE (ryba, bułka tarta, olej rzepakowy) 100 g (GLU, RYB) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g

SURÓWKA: KAPUSTA KISZONA 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Oznaczenia alergenów:

GLU - Zboża zawierające gluten,

SKR - Skorupiaki i pochodne,

JAJ - Jaja i pochodne,

RYB - Ryby i pochodne,

OZI - Orzechy ziemne i pochodne,

SOJ - Soja i pochodne,

MLE - Mleko i pochodne,

ORZ - Orzechy,

SEL - Seler i pochodne,

GOR - Gorczyca i produkty pochodne,

SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,

S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,

ŁUB - Łubin i produkty pochodne,

MCK - Mięczaki i pochodne,


Szanowni Rodzice,
w miesiącu październiku można wykupić obiady od dnia 1.10.2020r. do 30.10.2020r. (20 obiadów bez dni 14 i 16.10.20r.). Cena obiadu – 7,49 zł, kwota za październik wynosi 149,80zł.
Potwierdzenie płatności proszę przesłać na maila szkoły lub dostarczyć do stołówki szkolnej DO DNIA 28 WRZESNIA 2020r. (PONIEDZIAŁEK).

Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:
92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASA, MIESIĄC


Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.

 

Do wakacji jeszcze:



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player