Obiady

Jadłospis na bieżący tydzień

24 – 28 lutego 2020r.

 

PONIEDZIAŁEK

ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ JARSKA (fasolka szp.,seler, pietruszka, marchew, ziemniaki,mąka pszenna) 250 ml

KOTLET MIELONY DROBIOWY (filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy) 100 g ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g

SURÓWKA: KAPUSTA BIAŁA Z KOPERKIEM (kapusta biała, koperek, olej rzepakowy) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml

 

WTOREK

ZUPA FASOLOWA Z KIEŁBASĄ (fasola, ziemniaki, kiełbasa, marchew, seler, pietruszka) 250 ml chleb firmowy kg 60 g

MAKARON ŚWIDERKI (pszenica durum) 200 g SOS POMIDOROWY (koncentrat pom., mąka pszenna) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml banan 1 szt.

ŚRODA

ZUPA ZIEMNIACZANA JARSKA ZABIELANA (ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna, śmiet. 36%) 250 g

KURCZAK W SOSIE WARZYWNYM (filet kurczaka, brokuł, marchew, śmietana 34%, mąka pszenna) 150 g ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml

CZWARTEK

ZUPA JARZYNOWA JARSKA, Z RYŻEM (groszek, seler, pietruszka, marchew, por, ryż, mąka pszenna) 250 ml

FASOLKA PO BRETOŃSKU (fasola biała, boczek, pomidory pellati, cebula) 200 g ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml pomarańcze 120 g

PIĄTEK

ZUPA POMIDOROWA JARSKA, Z MAKARONEM (seler, pietruszka, marchew, konc. pomid., makaron z m. durum) 250 ml

RYBA DUSZONA Z WARZYWAMI (dorsz, marchew, cebula, pietruszka, pieczarki) 200 g ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Mogą Państwo wykupić obiady dla swojego dziecka – możliwe opcje:
I. zupa – 2,45zł;
II. drugie danie – 4,50zł;
III. zupa + drugie danie – 6,95zł.

Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.

 

Informujemy, że wpłatę za obiady na miesiąc marzec należy dokonać do dnia 26 lutego 2020r. (22 posiłki od 02.03.2020 – 31.03.2020r.). Wymagane potwierdzenie płatności proszę przesłać na maila szkoły lub dostarczyć do stołówki szkolnej do dnia 26 lutego 2020r. (środa).

Możliwe opcje:

I.  zupa – 2,45zł;

II. drugie danie – 4,50zł;

III. zupa + drugie danie – 6,95zł.


Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:
92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, MIESIĄC, WYBRANA OPCJA.

Do wakacji jeszcze:



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player