Jadłospis na bieżący tydzień

14 -  18 czerwca 2021r.

Poniedziałek

ZUPA PARZYCHA JARSKA ZABIELANA (kapusta biała, włoszczyzna, śmietana 30%, ziemianki, mąka pszenna, masło) 300 ml (GLU, MLE, SEL)

SCHAB PIECZONY (schab, olej, liść laurowy, pieprz, sól) 100 g SOS CHRZANOWY (chrzan, śmietana, mąka, sok z cytryny, sól, cukier)  50 g (GLU, MLE) ZIEMNIAKI GOTOWANE  200 g

SURÓWKA: OGÓREK ŚWIEŻY Z KOPERKIEM  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Wtorek

ZUPA NEAPOLITAŃSKA (marchew, seler, pietruszka, serek topiony, makaron-pszenica durum, m.pszenna, masło)  300 ml (GLU, MLE, SEL)

ROLADA DROBIOWA ZE SZPINAKIEM I SEREM TYPU FETA (filet kurczak, jaja, ser favita, szpinak mrożony)  100 g (JAJ, MLE) ZIEMNIAKI GOTOWANE  200 g

SURÓWKA: KAPUSTA BIAŁA Z KOPERKIEM (kapusta biała, koperek, olej rzepakowy)  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Środa

ZUPA CUKINIOWA JARSKA ZABIELANA (cukinia, seler, pietruszka korzeń, marchew, ziemniaki, śmietana 30%, mąka pszenna, masło)  300 ml ( GLU, MLE, SEL)

STROGONOW WIEPRZOWY (łopatka, mąka pszenna, cebula, papryka konserwowa, koncentrat pom)  150 g (GLU) SOS PIECZENIOWY (sos własny, mąka pszenna)  50 g (GLU) ZIEMNIAKI GOTOWANE  200 g

SURÓWKA: MARCHEWKA TARTA  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Czwartek

ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU JARSKI bezglut. (groszek zielony, ziemniaki, seler, pietruszka)  300 g GROSZEK PTYSIOWY (mąka pszenna, jajko) 10 g

MAKARON Z TRUSKAWKAMI I JOGURTEM (makaron z pszenicy durum, truskawki mr., jog. nat., cukier)  350 g ( GLU, MLE)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Piątek

ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM (mrożone: wiśnie, jagody, truskawki)  300 ml (GLU)

ZIEMNIAKI GOTOWANE  200 g DORSZ PIECZONY (filet z dorsza, olej rzepakowy, przyprawy)  100 g (RYB) SOS POROWO-PIECZARKOWY  50g

SURÓWKA: OGÓREK KISZONY KROJONY Z CEBULĄ  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Oznaczenia alergenów:

GLU - Zboża zawierające gluten,

SKR - Skorupiaki i pochodne,

JAJ - Jaja i pochodne,

RYB - Ryby i pochodne,

OZI - Orzechy ziemne i pochodne,

SOJ - Soja i pochodne,

MLE - Mleko i pochodne,

ORZ - Orzechy,

SEL - Seler i pochodne,

GOR - Gorczyca i produkty pochodne,

SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,

S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,

ŁUB - Łubin i produkty pochodne,

MCK - Mięczaki i pochodne,


Szanowni Rodzice,


Do czwartku 02.09.2021r. można wykupić obiady dla swojego dziecka na miesiąc wrzesień.

Koszt dwudaniowego obiadu w tym roku szkolnym wynosi 7,79 zł. (nie ma możliwości wykupienia tylko jednego dania)

Rodzice, którzy zdecydują się na zakup obiadu dla swojego dziecka proszeni są o wpłatę za 19 dni września w  kwocie
148,01 zł. i przesłanie potwierdzenia na e-mail szkoły do czwartku (02.09.2021r.) do godz. 10:00.


Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:
92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASA, MIESIĄC

Rodzice, którzy mają nadpłaty za ubiegłe miesiące, mogą kontaktować się z P. Anną Kuzman - 692190030 z księgowości firmy PROOMNIS
w godz. 10:00 - 14:00


Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.