Obiady

Jadłospis na bieżący tydzień

Data Jadłospis
11 11 2019 ---
12 11 2019

ZUPA KRUPNIK JAGLANY JARSKI B/GLUTENU (kasza jaglana, ziemniaki, seler, pietruszka, marchew) 250 ml

(SEL) kiełbasa zwyczajna 80 g (GOR) chleb mieszany 60 g (GLU)

RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYMN (ryż, mleko 3,2 %, jabłko) 300 ml (MLE) cukier 10 g

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g

13 11 2019

ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ JARSKA ZABIELANA (fasola szp.,seler, pietruszka,marchew, ziemniaki,m. pszenna,śmiet 36 %) 250 ml (GLU, MLE, SEL)

KOTLET SCHABOWY (schab wieprzowy, bułka tarta, jajo, olej) 100 g (GLU, JAJ) ziemniaki gotowane 200 g

SURÓWKA: PEKINKA Z MARCHEWKĄ (k. pekińska, marchew, koper, olej rzepakowy) 100 g

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g

14 11 2019

ZUPA ZIEMNIACZANA JARSKA (ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 250 g

(GLU, SEL) kiełbasa zwyczajna 80 g (GOR) chleb mieszany 60 g (GLU) makaron muszelka (pszenica durum) 250 g (GLU)

LECZO Z SOCZEWICĄ I DYNIĄ (papryka św., soczewica, cebula, dynia, koncentrat pom., oregano, olej) 150 g

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g
15 11 2019

ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM (mięso drobiowe, marchew, seler, por, makaron z mąki durm) 250 ml (GLU, SEL)

MIRUNA PIECZONA Z WARZYWAMI (marchew, pietruszka, por, miruna) 100 g (RYB, SEL) ziemniaki gotowane 200 g

SURÓWKA: MARCHEW Z JABŁKIEM  (marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100 g kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g

Oznaczenia alergenów

GLU - Zboża zawierające gluten,
SKR - Skorupiaki i pochodne,
JAJ - Jaja i pochodne,
RYB - Ryby i pochodne,
OZI - Orzechy ziemne i pochodne,
SOJ - Soja i pochodne,
MLE - Mleko i pochodne,
ORZ - Orzechy,
SEL - Seler i pochodne,
GOR - Gorczyca i produkty pochodne,
SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,
S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,
ŁUB - Łubin i produkty pochodne,
MCK - Mięczaki i pochodne,

Źródło: Fundacja Pro Omnis ul. Rupniewskiego 11, 85-796, Bydgoszcz


Szanowni Rodzice,
Informuję, że mogą wykupić Państwo obiady dla swojego dziecka – możliwe opcje:
I. zupa – 2,45zł;
II. drugie danie – 4,50zł;
III. zupa + drugie danie – 6,95zł.

Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz

W miesiącu listopadzie można wykupić obiady od dnia 4.11.2019 do 29.11.2019 (19 posiłków bez dni 1 i 11.11). Potwierdzenie płatności proszę przesłać na maila szkoły lub dostarczyć do stołówki szkolnej DO DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2019r. (piątek).
Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:

92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, MIESIĄC, WYBRANA OPCJA.

Ponadto przypominam o terminowym regulowaniu należności za herbatę.

Z poważaniem,
Maria Woźniak.

Do wakacji jeszcze:



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player